Luxe campings aan de Noordzee!

Kamperen is heel erg leuk. Maar je hebt kamperen en kamperen. De mooiste en meest luxe campings van Nederland bevinden zich aan de Noordzeekust. De zogenaamde zeecampings. Andere woorden die veel gebruikt worden zijn duincampings en kustcampings. Dat is niet immer zo geweest. Nog niet zo heel erg lang geleden gingen Nederlanders bijvoorkeur kamperen in de bossen van Gelderland (Veluwe) en Drenthe. Maar dat is voorbij; nu wil men het liefst zo dicht mogelijk langs de vaderlandse kust zijn tijdens de vakantietijd.

Midden in de natuur

Langs de hele Nederlandse kust is het mogelijk om te kamperen. Veel van deze campings zijn voorzien van alle luxe. Zo zijn er verschillende 5-ster-campings te vinden in de provincie Noord-Holland. Meer specifiek, in de Kop van Noord-Holland. Ga bijvoorbeeld maar eens kijken in Callantsoog. Maar ook in Julianadorp aan Zee en Sint Maartenszee. Als je gaat kamperen langs de kust, ben je midden in de natuur. Een natuur waarin heel veel bijzondere dieren leven. Eén van die dieren is de boszandloopkever! 

Boszandloopkever

De boszandloopkever heeft een lengte die tussen de 14 en 19 millimeter ligt. Als je de boszandloopkever wilt spotten, moet je in de maanden maart, april, mei, juni, juli, augustus en september buiten zijn. De boszandloopkever lijkt als twee druppels water op de Cicindela hybrida. Echter, er zijn ook een paar verschillen. De boszandloopkever heeft een donkere kleur. Bovendien bevatten de dekschilden witte vlekken. Het insect heeft verder een zwarte bovenlip. De boszandloopkever heeft een voorkeur waar hij graag wil zijn; dan moet je denken aan de open vlaktes in dennenbossen en op de heide.