Luxe strandhuisjes huren en kopen in Noord-Holland en Zeeland!

De vraag naar strandhuisjes is de laatste jaren enorm gestegen. Zowel om te kopen als om te huren. Op verschillende plekken langs de Nederlandse kust zijn ze dan ook te vinden. Ga maar eens kijken op het Noordzeestrand van Julianadorp aan Zee en op het Sophiastrand op Noord-Beveland bij het plaatsje Kamperland. Het Landal Beach Resort Oogduyne is de uitbater van de strandhuisjes van de Noord-Hollandse strandhuisjes. Het Roompot Beach Resort is de uitbater van de Zeeuwse strandhuisjes.

Nationaal Park Oosterschelde

De strandhuisjes in Zeeland staan langs de Oosterschelde, een prachtige rivier. De Oosterschelde is een beschermd natuurgebied: Nationaal Park Oosterschelde, welteverstaan. In Nationaal Park Oosterschelde is er een grote rijkdom aan planten en dieren waaronder twee zeezoogdiersooren: zeehonden en bruinvissen.

Bruinvissen

Als je een zwemmende bruinvis spot, dan zie je alleen maar het bovenste deel van zijn rug en rugvin. De rest van het beest blijf onder water. De bruinvis komt alleen aan het wateroppervlak als hij naar lucht moet happen. In tegenstelling tot heel veel andere dolfijnsoorten, springen bruinvissen zelden tot nooit boven het water uit. Tel daarbij op dat het kleine dieren zijn. Op deze manier valt het niet mee om ze te spotten als de golven hoog zijn.

Echo’s

Bruinvissen zijn dieren die in kleine groepen leven van zo’n drie tot vier exemplaren. Het zijn prima jagers. Daarbij maken zij gebruik van echo’s. Bovenaan de menukaart van bruinvissen staan jonge haringen en ansjovis. Doordat dit vette vissen zijn, bevatten ze heel veel energie! Soms zijn bruinvissen voor de kust van Egmond aan Zee te zien!