Mindervaliden vakantie Egmond aan Zee!

Mindervaliden kunnen een prima vakantie houden in Egmond aan Zee. In het voormalige vissersplaatsje zijn heel veel aanpassingen voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat geldt voor winkels, vakantie-accommodaties en het strand. Als je namelijk op het stand wil komen met een rolstoel is dat prima mogelijk. Je kunt dan een strandrolstoel huren. Door de brede banden van een strandrolstoel, zakt deze namelijk niet ver weg in het losse zand.

Egmond aan Zee is heden ten dage een zeer belangrijke badplaats langs de vaderlandse kust. Dat is niet altijd zo geweest. Voeger was het een echt vissersdorp. De sporen van dat verleden zijn nog steeds is Egmond aan Zee te zien. Dat zijn monumentale panden. Wat er immer is geweest, zijn de dieren die er leven. Eén van die dieren is de rosse metselbij.

Rosse metselbij

De rosse metselbij heeft een lengte die tussen de 8 en 12 millimeter schommelt. De maanden maart, april, mei en juni zijn de maanden dat de rosse metselbij buiten te zien is. De rosse metselbij heeft een donkerbruine kleur. Donkerbruin dat bovendien op een fraaie manier glanst. Verschillende delen van de vrouwtjes zijn behaard. Dan moet je denken aan het gezicht, borststuk en de achterlijfssegmenten. De mannetjes hebben langere voelsprieten dan de vrouwtjes. Rosse metselbijen zijn niet bepaald zeldzaam, overal waar ze kunnen nestelen komen ze voor. Ook in dorpen en steden zijn ze veel te vinden. De rosse metselbij nestelt graag in groepen. De voorkeur gaat uit naar holle ruimtes.