Het Monnikenpad in Egmond aan Zee!

In Egmond aan Zee ligt een mooie wandelroute. Deze wandelroute luistert naar de naam het Monnikenpad. Het Monnikenpad heeft een lengte van 8,5 kilometer. De route voert langs een geweldig landschap. Langs de route ligt onder andere de abdij van Egmond aan Zee en 13de eeuwse dijken. Het waren de monniken die de dijken bouwden. Zij deden dat om het gebied te beschermen tegen het bij tijd en wijle wassende water. In Egmond aan Zee zijn overigens fantastische vakantie-accommodaties te boeken.

Drie onderdelen

Het Monnikenpad bestaat uit drie onderdelen. Het Binderpad loopt door Egmond-Binnen. Het Hoeverpad loopt door Egmond aan den Hoef. Het Derperpad loopt door Egmond aan Zee. Als je over het Monnikenpad gaat wandelen, kom je ook oog in oog te staan met heel veel planten en dieren. Eén van die dieren is het bleek blauwtje.

Bleek blauwtje

Het bleek blauwtje heeft een vleugelspanwijdte die tussen de 30 en 35 millimeter ligt. Als je het beest in Egmond aan Zee wilt zien vliegen, moet je in de maanden juli, augustus en september buiten zijn. De onderkant van het mannetje van bleek blauwtje heeft een grijsbruine kleur. De onderzijde heeft verder een blauwe glans en is bovendien in het bezit van vage stippen. De bovenkant van het mannetje heeft een fletsblauwe kleur en daarnaast een donkere zoom. De vrouwtjes zijn kleiner dan de mannetjes. De onderkant en de bovenkant bij haar hebben een bruine kleur. Het bleek blauwtje laat zich het liefst zien op plekken waar het warm en droog is. Als het bleek blauwtje gaat overwinteren gebeurt dat als ei. De rupsen van het bleek blauwtje hebben gele vlekken. De rupsen van het bleek blauwtje vreten zich vol op paardenhoefklaver.