Najaarsvakantie in Egmond aan Zee!

Van een najaarsvakantie in Egmond aan Zee droomt iedereen! Lekker in het najaar het Noord-Hollandse kustplaatsje gaan bezoeken. Het is dan zo rustig aan de kust. Dat is zo’n groot contrast met zomer die daar aan voorbij is gegaan. De kids zitten weer op school en de meeste mensen zijn weer aan het werk. Een uitgelezen kans om fijn te gaan genieten van de najaarszon in Egmond aan Zee. In Egmond aan Zee kun je kiezen uit verschillende vakantie-accommodaties.

In het najaar wordt er niet veel meer gezwommen in de Noordzee, maar het is wel leuk om op het strand te gaan wandelen. Het Noordzeestrand is immer een geweldige plek om op te vertoeven. Egmond aan Zee is bovendien ingebed in een geweldige natuurlijke omgeving. Een natuur waarin veel dieren leven, de bonte bessenvlinder bijvoorbeeld.

Bonte bessenvlinder 

De bonte bessenvlinder heeft een vleugelspanwijdte die tussen de 35 en 40 millimeter ligt. Als je de vlinder wil spotten, moet je zorgen dat je in de maanden juli en augustus buiten bent. De bonte bessenvlinder is heel gemakkelijk herkenbaar. Het beest heeft namelijk een geel lichaam met zwarte stippen. De vleugels van de bonte bessenvlinder zijn wit. Op deze witte vleugels zitten zwarte en grijze vlekken. De bonte bessenvlinder komt voor in gebieden met bossen. Bossen waar zich veel struikgewassen en houtwallen bevinden. Het zijn ook dieren die zich ophouden in (moes)tuinen. De rups van de bonte bessenvlinder heeft opmerkelijk genoeg hetzelfde kleurpatroon als de volwassen exemplaren. Dit is een eigenschap die zelden voorkomt in de wereld van vlinders. De bonte bessenvlinder heeft een voorkeur voor de wilde kruisbes, maar daarnaast is hij ook vaak te vinden op de sleedoorn.