Nieuwe strandhuisjes boeken in Den Haag!

Tegenwoordig schieten ze als paddenstoelen uit het strandzand: strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes. Als het aan sommige ondernemers ligt, wordt het hele Noordzeestrand ermee volgebouwd. Gelukkig gaat dat niet gebeuren, maar het is wel superuniek dat er op sommige plekken standhuisjes staan, in alle provincies! Noord-Holland heeft de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee, Zeeland is in het bezit  van de strandhuisjes van Kamperland en Zuid-Holland is tegenwoordig gezegend met de strandhuisjes van Kijkduin. Uiteraard ressorteert Kijkduin onder de gemeente Den Haag. Naast Kijkduin heeft Den Haag nog een badplaats, de beroemdste van Nederland: Scheveningen.

Grote voordelen

De voordelen van het bivakkeren in een strandhuisje gedurende de vakantie zijn overduidelijk. Zo hoef je niet iedere dag de reis te maken naar het strand, je bent immers al op het strand. Met andere woorden; je hoeft op zonnige, zomerse dagen niet in de file te staan. Hetgeen uiteraard ook voor de terugreis geldt. Daarnaast is het voor Nederlandse begrippen onmogelijk om dichter bij de natuur te overnachten. Je bent als het ware onderdeel van het Noordzeelandschap. Je bent de hele dag getuige van de elementen: het geruis van de Noordzee, het gekrijs van meeuwen en het geloei van de wind.

Het hele jaar

Het leeuwendeel van de Nederlandse strandhuisjes wordt na het seizoen weer van het strand gehaald. Dat geldt niet voor de strandhuisjes van Kamperland op het schiereiland Noord-Beveland te Zeeland. Deze strandhuisjes staan op het Sophiastrand en zijn 365 dagen per jaar te boeken. De strandhuisjes op het Noordzeestrand zouden in herfst en winter worden weggespoeld als ze niet zouden worden weggehaald.