Met rolstoel op vakantie naar Egmond aan Zee!

Als je aan Egmond aan Zee denkt, denk je uiteraard aan de zee. Het plaatsje heeft niet voor niets de naam ‘zee’ in haar naam. De Noordzee, het strand en de duinen vormen een wonderbaarlijke drie-eenheid waaraan maar weinig mensen weerstand kunnen bieden. Neem het strand. Op het strand kun je heerlijke wandelingen maken, daarnaast is het uiteraard de plek waar je toegang krijgt tot de zee. Een zee waar je fijn kunt zwemmen. Op het strand van Egmond aan Zee staan bovendien vakantiehuisjes: strandhuisjes!

Strandrolstoel

Voor mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn, is het geen probleem om op het strand van Egmond aan Zee te geraken. Zij kunnen gebruik maken van de strandrolstoel. De strandrolstoel is een rolstoel die is uitgerust met brede banden. Op die manier zakt de rolstoel niet weg en kan er toch op het strand worden gereden. Ook de accommodatie-aanbieders in Egmond aan Zee houden rekening met rolstoelgebruikers.

Egmond aan Zee is niet alleen een vakantiebestemming, het is ook de natuurlijke habitat voor tal van dieren. Het roodgatje bijvoorbeeld.

Roodgatje

Het roodgatje heeft een lengte tussen de 9 en 10 millimeter. Het priegelbeestje vliegt uit in de maanden april en juni. Het borststuk van het roodgatje is dicht behaard. De kleur van deze beharing is roodbruin. Het achterlijf van het roodgatje daarentegen is behoorlijk kaal. De dames roodgatjes hebben bovendien op het einde van hun achterlijf een roodbruin haarbosje. Het roodgatje komt op allerlei soorten biotopen voor. Dan moet je denken aan wegbermen, tuinen en weilanden. Het roodgatje bezoekt verschillende soorten bloemen.