Rolstoelvakantie Egmond aan Zee!

Voor mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn, zijn er in Egmond aan Zee voldoende accommodatie-mogelijkheden. Zij hebben een ruime keuze uit hotels, vakantiehuisjes, vakantieappartementen en campings die de nodige aanpassingen hebben waardoor mensen die gebruik maken van een rolstoel (of andere mensen met een beperking) er een prima tijd kunnen hebben.

Egmond aan Zee is één van de topbestemmingen aan de vaderlandse kust. Vroeger was het een echt vissersdorpje, maar vandaag de dag is het vooral het toerisme dat de grote economische motor is voor Egmond aan Zee! De omgeving van Egmond aan Zee is gezegend met heel veel natuur. Een natuur waarin zich een grote verscheidenheid aan planten en dieren bevindt. Eén van die mooie schepsels is de oogentroostbij.

Ogentroostbij

De ogentroostbij heeft een lengte die ligt tussen de 11 en 12 millimeter. De vliegperiode van het insect loopt van augustus tot en met september. De kop en het borststuk van de ogentroostbij hebben haren die een bruine kleur hebben. De ogentroostbij is geen zeldzame verschijning in Nederland. Als je ze wilt spotten, moet je langs bossen zijn. Maar dat is niet de enige plek waar ze voorkomen. Je komt ze ook tegen op rivierdijken en in graslanden. Graslanden die het liefst een beetje vochtig zijn. De ogentroostbij is alleen maar geïnteresseerd in planten die tot de ogentroostsoorten behoren. Dan moet je onder andere denken aan de gele en de rode ogentroost. Deze twee planten lijken niet op elkaar. De gele ogentroost is veel zeldzamer dan de rode ogentroost. De ogentroosten bloeien pas laat in het jaar. Dat verklaart ook de vliegtijd van de ogentroostbij in augustus en september.