Schitterende campings aan de Noordzee!

De Noordzee is een prachtige zee. De Noordzee gaat over in het strand en uiteindelijk in de duinen. Het is een prachtig landschap waar je een schitterende vakantie kunt beleven en draaien. In het kustgebied zijn heel veel campings te vinden. Deze campings zijn heel populair bij mensen die van kamperen houden.

Veluwe en Drentse-Friese Wold

Vroeger was dat een heel ander verhaal. Toen bouwden de mensen hun tentjes op in de bossen van de Veluwe en het Drentse-Friese Wold, maar die trend is helemaal voorbij. Mensen willen nu in de buurt van de zee zijn. Op zomerse dagen de verkoeling ervaren van het Noordzeewater en het briesje dat er immer aanwezig is. Maar het is niet alleen de verkoeling die optreedt in de buurt van de Noordzee, het is ook de schoonheid van het landschap.

Kop van Noord-Holland

De mooiste Noordzeecampings zijn te vinden aan de kust van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. In Noord-Holland bevinden zich bijvoorbeeld de kustplaatsjes Julianadorp aan Zee, Callantsoog en Sint Maartenszee. Deze badplaatsen bevinden zich in de zogenaamde Kop van Noord-Holland. Een andere naam voor de Kop van Noord-Holland is de Noorderkop.

Binnen een paar tellen

De campings in bovengenoemde badplaatsen zijn heel erg mooi. Ze liggen op steenworp afstand van de Noordzeekust. Met andere woorden; je wordt wakker en je bent binnen een paar tellen op het strand. Dat is natuurlijk ieder moment van het jaar heel erg aantrekkelijk. In de zomer kun je fijn gaan zwemmen. In de overige jaargetijden kun je een mooie strandwandeling gaan maken en fijn uitwaaien.