Schitterende zomervakantie in Egmond aan Zee!

Vaak zijn mensen het hele jaar aan het nadenken over waar ze op vakantie willen gaan in de zomer. Steeds meer landgenoten kiezen ervoor om binnen de landsgrenzen te blijven. De vaderlandse kust is dan helemaal geen verkeerde keuze. De Nederlandse kust kent tientallen badplaatsen. Eén van de meest aantrekkelijke kustplaatsjes is Egmond aan Zee!

Accommodatie-mogelijkheden

Iedereen die zijn of haar zomervakantie doorbrengt in Egmond aan Zee, gaat een fantastische tijd tegemoet. Het voormalige vissersdorpje is heden ten dage een toeristische badplaats die jaarlijks heel veel gasten ontvangt. Om al die toeristen te kunnen ontvangen, bezit het Noord-Hollandse kustplaatsje tal van verschillende accommodatie-mogelijkheden.

Blauwzwarte houtbij

Het strand, de duinen en Noordzee zijn de grootste trekpleisters van Egmond aan Zee. Dat zijn uiteraard ook de natuurlijke habitats van tal van diersoorten, waaronder betoverend mooie insecten. De blauwzwarte houtbij is daar een fraai voorbeeld van! De blauwzwarte houtbij kan uitgroeien tot een lengte van 3 centimeter en is daarmee één van de grootste bijsoorten van Europa. Het is dus een flinke bij! Naast zijn grootte valt ook zijn kleur op. Het beest is zwart. Zwart dat bovendien op een betoverende manier paars glanst. Zeker als de blauwzwarte houtbij in het zonlicht terecht komt, lijk je eerder met een paarsgekleurd diertje te maken te hebben dan met een zwart insect. Dat geldt voornamelijk voor zijn vleugels. De blauwzwarte houtbij heeft een lichaam dat sterk behaard is. In Nederland laat de blauwzwarte houtbij zich niet vaak zien, maar dat is wel aan het veranderen. Het beest is met een sterke opmars bezig!