Sinterklaas 2016 vieren in Egmond aan Zee!

Het Sinterklaasfeest is een fantastisch evenement. Ondanks het feit dat er de laatste jaren heel veel discussie over is geweest; de zogenaamde Zwarte Pietendiscussie. Laat onverlet dat ieder jaar kinderen reikhalzend uitkijken naar de komst van de goedheiligman.

Vakantie-accommodaties

Steeds meer mensen kiezen ervoor om sinterklaas op een vakantieplek te vieren. Egmond aan Zee is dan helemaal geen verkeerde keuze. Deze Noord-Hollandse kustplaats is namelijk niet alleen in de zomer een geweldige plek om te vertoeven, ook in het najaar en winter is het een feest om daar te zijn. Zeker gedurende de Sinterklaastijd. Wat is er nou leuker om na het uitpakken van de pakjes en het voorlezen van de gedichtjes een wandeling te gaan maken op het strand! In Egmond aan Zee zijn overigens meer dan voldoende vakantie-accommodaties aanwezig.

Bosparelmoervlinder

Egmond aan Zee is niet alleen gezegend met een heel mooi strand. De badplaats heeft ook een schitterende natuur. Eén van de bewoners van deze natuur is de bosparelmoervlinder. De vleugelspanwijdte van de bosparelmoervlinder ligt tussen de 25 en 38 millimeter. Mensen die graag de bosparelmoervlinder willen spotten, moeten zorgen dat ze in de maanden mei, juni, juli en augustus buiten zijn. Dat is de tijd dat het beest zich laat zien. De tekening van de bosparelmoervlinder is heel variabel. Als je naar de bovenkant van de vleugels kijkt, neem je een geelrode kleur waar, die bovendien een zwart traliepatroon laat zien. De voorkeurshabitat van de bosparelmoervlinder zijn koele bossen. Deze bossen moeten vooral niet te droog zijn. Het beest komt nog op veel plekken in Nederland voor. De rups van de bosparelmoervlinder lijkt als twee druppels water op de rups van de tweekleurige parelmoervlinder.