Spotgoedkope vakantieappartementen in Egmond aan Zee!

Het is voor veel mensen een droom om te kunnen logeren in een vakantieappartement aan de Noordzeekust van Egmond aan Zee. Het levert het wauw-gevoel op! In de ochtend kun je fijn de gordijnen wegschuiven om vervolgens van het uitzicht op de Noordzee te genieten. In de avond kun je bovendien vanuit je vakantieappartement de zon kopje onder zien gaan in de Noordzee. Geweldig! Je moet er uiteraard wel voor zorgdragen dat je niet te veel betaalt. Maar dat hoeft ook niet, er zijn in Egmond aan Zee plenty vakantieappartementen te boeken die spotgoedkoop zijn!

Voor het leeuwendeel van de mensen geldt, dat zij een grote aantrekkingskracht tot de Noordzee voelen! Wat is toch hiervan de reden? Laten we eerst de Noordzee eens wat nader beschouwen!

Noordzee

De Noordzee is groot! Ruim 57.000 km2 telt alleen al het Nederlandse deel van het watertje. Met andere woorden; dat is bijna anderhalf keer de grootte van het Nederlandse vasteland. Verder heeft de Nederlandse Noordzeekustlijn een lengte van meer dan 350 kilometer, waarvan zo’n 254 kilometer aan duinen!

Verschillende dieptes

De Noordzee is constant in beweging; de Atlantische Oceaan is hiervan de oorzaak. Vanuit de Atlantische Oceaan wordt ook relatief warm water aangevoerd. De Noordzee is bovendien niet overal even diep. Bij Noorwegen en de Shetlandeilanden praat je over dieptes van meer dan 200 meter. De Nederlandse Noordzee is veel minder diep; ongeveer 20 meter! Al met al spreekt de Noordzee bij veel mensen tot de verbeelding. Even een open deur intrappen; je wordt er klein en nietig van! Als je de Noordzee ziet, ben je even van alle stress verlost.