Spotgoedkope vakantiebungalows in Egmond aan Zee!

Iedereen die op vakantie gaat naar Egmond aan Zee, moet er uiteraard voor zorgen dat hij of zij een perfecte vakantieaccommodatie heeft. Gelukkig ben je dan in het voormalige vissersplaatsje aan het juiste adres. In Egmond aan Zee zijn namelijk verschillende vakantieparken aanwezig waar je onder andere zeer fraaie vakantiebungalows kunt boeken en huren. Gelukkig zijn deze vakantiebungalows doorgaans niet duur, zelfs spotgoedkoop!

Heden ten dage is Egmond aan Zee een zeer populaire badplaats voor toeristen, vroeger was dat een heel ander verhaal. Vroeger was Egmond aan Zee zogezegd een belangrijke vissersplaats. Gelukkig zat en zit de Noordzee boordevol met vis. Eén van de meest culinair gewaardeerde vissoorten die in de Noordzee rondzwemt is kabeljauw.

Kabeljauw

Kabeljauw kan uitgroeien tot een gigantisch beest. Als de omstandigheden optimaal zijn kan hij een dikke 1,5 meter lang worden, maar de meeste exemplaren zijn een stuk kleiner. De gemiddelde lengte van kabeljauw bedraagt 85 centimeter. De kabeljauw heeft een witte buik en een rug die olijfgroen gekleurd is. Daarnaast heeft kabeljauw een lange kindraad.

De belangrijkste vangplaatsen van kabeljauw zijn de Lofoten en de Doggersbank. De diepterange van voorkomen van kabeljauw is opmerkelijk, namelijk tussen de 20 en 200 meter. Op 200 meter diepte heerst uiteraard een torenhoge druk! Uiteraard moet kabeljauw zich voeden om te kunnen blijven leven. Op het menu staan onder andere mosselen, vissen, garnalen, krabjes en kreeftjes. De mens gooit niets van een gevangen kabeljauw weg, bijna alles wordt keurig opgegeten. Het tongetje van het zeebeest is overigens het meest smakelijke onderdeel van de kabeljauw en wordt beschouwd als een ware delicatesse!