Spotgoedkope vakantieparken in Egmond aan Zee!

Iedereen die graag naar Egmond aan Zee op vakantie wil gaan, kan uiteraard kiezen uit tal van accommodatiemogelijkheden. De diverse vakantieparken zijn daar een voorbeeld van. In de vakantieparken van het voormalige vissersplaatsje kun je kiezen uit vakantiehuisjes óf kampeerplaatsen! Logeren op een vakantiepark in Egmond aan Zee hoeft geenszins duur te zijn! In veel gevallen is het zelfs goedkoop.

Bezoekers van Egmond aan Zee zijn hoofdzakelijk geïnteresseerd in diens strand, duinen en Noordzee. Nederland bezit een groot deel van de Noordzee, een deel dat ongeveer anderhalf keer de grootte van het landdeel van Nederland telt. Diep is de Nederlandse Noordzee echter niet, zo’n 20 meter. In Noorwegen moeten ze daar een om lachen. De Noordzee is bij hen twintig keer dieper, 200 meter dus!

Zeezoogdieren

Uiteraard leven er heel veel vissen in de Noordzee. Maar naast vissen leven er in het Nederlandse deel van de Noordzee ook zeezoogdieren. In totaal drie stuks: de zeehond, bruinvis en witsnuitdolfijn.

Bruinvissen

Bruinvissen zijn hele bijzondere dieren. Als je naar de naam kijkt, denk je dat je met vissen vandoen hebt. Maar bruinvissen zijn geen vissen, het zijn wel degelijk zeezoogdieren. Onze voorouders uit de middeleeuwen jaagden volop op bruinvissen. Het werd toentertijd beschouwd als een lekkernij. Bruinvissen werden ook wel zeevarkens genoemd. Uiteraard is het heden ten dage verboden om op bruinvissen te jagen. Tegenwoordig gaat het heel erg goed met de populatie bruinvissen in de Noordzee. Met een beetje geluk zijn ze zelfs te spotten vanaf het strand van Egmond aan Zee! Hetgeen uiteraard een geweldige ervaring is!