Strandgolf in Egmond aan Zee!

In Egmond aan Zee is het mogelijk om strandgolf te spelen. Strandgolf is een fantastische bezigheid. Er zijn heel veel verschillende soorten golf. Uiteraard heb je het reguliere golf. Daarnaast heb je het midgetgolf en het boerengolf. Maar het strandgolfen is supergaaf. Je slaat feitelijk twee vliegen in één klap. Aan de ene kant ben je met een gezelschap iets leuks aan het doen; je bent met elkaar in competitie. Aan de andere kant bevind je jezelf in een geweldige omgeving. De Noordzeekust.

Drie-eenheid

De Noordzeekust is feitelijk een drie-eenheid: Noordzee, strand en duinen. Mensen die van de natuur houden, kunnen daar uiteraard intens van genieten. De Nederlandse duinen, ook die van Egmond aan Zee, zijn heel erg mooi. Zeker als je dat vergelijkt met de duinen van Duitsland en België. In het duinlandschap bloeien veel planten en leven veel verschillende dieren. Het bont dikkopje bijvoorbeeld.

Bont dikkopje

Het bont dikkopje heeft een vleugelspanwijdte die tussen de 23 en 28 millimeter ligt. Het beest is in de maanden april, mei, juni en juli te spotten in het Nederlandse landschap. Er zijn bepaalde gebieden waar het bont dikkopje zich heel graag ophoudt. Dan moet je denken aan beekdalen, moerassen die zich bevinden in hoogvenen en in droge kalksteengraslanden. De rups van het bont dikkopje is groen en eet zijn maagje vol met verschillende soorten grassen. Net voordat de winter intreedt, krijgt de larve van het bont dikkopje een geelbruine kleur. Om te overwinteren kruipt het bont dikkopje in een spinsel van een samengesponnen grasblad. Als het voorjaar wordt, treedt de verpopping plaats.

Vakantieparken

Als je op vakantie wil gaan naar Egmond aan Zee is het fantastisch om een vakantiehuisje te boeken in een van de vakantieparken die het kustplaatsje rijk is!