Strandhuisjes in Noord-Holland en in Zeeland!

Het Noordzeestrand en het Sophiastrand zijn tegenwoordig dé toplocaties voor vakantiewoningen! Dit zijn namelijk de habitats voor Neerlands allernieuwste rage; strandhuisjes. Een andere naam voor strandhuisjes is strandslaaphuisjes. Een naam die ook veel gebezigd wordt is beach houses. En tenslotte spreek men van slaapstrandhuisjes. Natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat je het strand niet moet vervuilen met bebouwing. Het is dan ook daarom dat ondernemers van strandhuisjes vaak heel lang moeten onderhandelen vooraleer zij daadwerkelijk de spade in de grond (strand) mogen steken.

Julianadorp aan Zee

Maar met een Nederlandse kustlijn van 451 kilometer is de plaats die de strandhuisjes innemen natuurlijk totaal verwaarloosbaar. Helemaal in het noorden van de provincie Noord-Holland bevindt zich het prachtige kustplaatsje Julianadorp aan Zee. Op het 4 kilometer lange strand van Julianadorp aan Zee staan maar liefst negentig uiterst mooie strandhuisjes. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn heel erg luxe. Het ontbreekt het in de huisjes werkelijk aan helemaal niets. Deze strandhuisjes zijn alleen maar gedurende de lente, zomer en herfst te huur. Als het weer slecht wordt in de winter worden de strandhuisjes van het strand weggehaald.

Kamperland

Dat geldt niet voor de strandhuisjes die op het Sophiastrand in Kamperland te Zeeland staan. Deze strandslaaphuisjes zijn het hele jaar door te boeken. Bovendien kan de boeker een keuze maken uit twee typen van strandhuisjes. Het Sophiastrand ligt aan de Westerschelde. De Westerschelde is een prachtig gebied en thuis voor heel veel verschillende zeediersoorten. De Westerschelde wordt dan ook veel door sportduikers bedoken!