Strandvoetbal in Egmond aan Zee!

Nederland is een voetbalgek land. Miljoenen mensen spelen iedere week voetbal en miljoenen mensen kijken naar voetbal. Een variant van voetbal dat minder bekend is bij het grote publiek is het strandvoetbal. Je kunt ook strandvoetbal spelen in Egmond aan Zee. Er wordt zelfs ieder jaar een strandvoetbalwestrijd in Egmond aan Zee georganiseerd.

Planten en dieren

Egmond aan Zee is uiteraard bij het leeuwendeel van de mensen in trek door diens duinen, strand en Noordzee. Daar groeien hele mooie planten en leven hele bijzondere dieren. Meeuwen zijn de dieren die je het meest zult spotten in Egmond aan Zee. Meeuwen zijn voor de duvel niet bang. Naast vogels leven er ook verschillende soorten interessante insecten in het Noord-Hollandse kustplaatsje. Eén daarvan is de zwaluwbij.

Zwaluwbij

De zwaluwbij heeft een lengte die tussen de 8 en 11 millimeter ligt. Het beest gaat vliegen in de maanden mei, juni en juli. De zwaluwbij is een onopvallende verschijning. De beharing van de zwaluwbij heeft een grijsbruine kleur. De buikschuier van de zwaluwbij is wit. De zwaluwbij is een zogenaamde metselbij. De zwaluwbij leeft in gebieden met veel rotsen en stenen. Daarnaast komt hij voor in open gebieden. In de bergen kan jij tot op een hoogte van meer dan 800 meter voorkomen. Vroeger kwam hij niet zoveel voor in Nederland, heden ten dage wordt hij vaker gezien. De manier van nestbouwen van de zwaluwbij lijkt sterk op dat van de zwarte metselaar. De zwaluwbij is alleen maar geïnteresseerd in de bloemen van slangenkruid. Bij deze bloem verzamelt hij nectar en stuifmeel. Deze stoffen dienen als voedsel voor de larve.

Vakantieaccommodaties

Iedereen die op vakantie wil gaan naar Egmond aan Zee kan kiezen uit verschillende vakantieaccomodaties.