Strandvoetballen op het strand van Egmond Zee!

De meeste mensen denken bij voetballen aan een groen veldje, maar je kunt voetballen op het strand. Op het strand van Egmond aan Zee bijvoorbeeld. Ieder jaar wordt er zelfs op het strand van Egmond aan Zee een strandvoetbalcompetitie gehouden. Het strand van Egmond aan Zee leent zich niet alleen voor het strandvoetballen, maar ook voor veel andere activiteiten zoals vliegeren en volleyballen. De zomer is uiteraard de periode dat er veel te doen is op het strand van Egmond aan Zee. Gedurende de overige jaargetijden worden er voornamelijk strandwandelingen gemaakt en kun je lekker uitwaaien op het strand of genieten van de najaarsstormen.

Aardbeivlinder

Egmond aan Zee is niet alleen een prachtige plek om te recreëren, het is ook de natuurlijke leefomgeving voor tal van diersoorten zoals de aardbeivlinder. De aardbeivlinder valt te spotten in een breed scala van leefgebieden. Graslanden waar veel bloemen bloeien, worden hoog gewaardeerd. Deze graslanden mogen droog of vochtig zijn. Naast graslanden is de aardbeivlinder ook te vinden in heidevelden en kalksteengrassen. Als de aardbeivlinder wil gaan zonnen, zoekt hij het liefst een kaal plekje op. De aardbeivlinder zet haar eitjes af aan de onderkant van de aardbeiplant en de ganzerik. De rups construeert van het blad een klein huisje waarin zij zich kan verbergen. Zij vreet vervolgens de bladeren op. Zij leeft er dus van. Voordat de rups gaat verpoppen, bouwt de aardbeivlinder een robuuste cocon. Deze cocon wordt van plantendelen en spindraad gemaakt. In de cocon voltrekt zich ook de verpopping. Als je de aardbeivlinder wil zien vliegen, moet je in de maanden april, mei, juni, juli en augustus buiten zijn.

Vakantieaccommodaties

Er zijn veel mensen die graag op vakantie willen gaan naar Egmond aan Zee. Gelukkig telt het kustplaatsje meer dan voldoende vakantieaccommodaties om al deze toeristen op te vangen.