Uiterst goedkope vakantieappartementen in Egmond aan Zee!

Om te kunnen logeren in een vakantieappartement aan de Noordzeekust van Egmond aan Zee, is voor veel mensen een grote droom! Als je uit je slaap ontwaakt en je kijkt door het raam naar buiten en ziet dan de Noordzee liggen, geeft een heerlijk gevoel. Als je aan het einde van de dag weer naar buiten kijkt en je ziet de zon in de uit water uitdoven, borrelt er weer een fijn geluksmomentje naar boven. Het is natuurlijk helemaal geweldig als je niet te veel betaalt voor het verblijf in het voormalige vissersplaatsje! Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig, er zijn in Egmond aan Zee uiterst goedkope vakantieappartementen te boeken.

Betoverende Noordzee

Vrijwel iedereen wordt helemaal gelukkig als hij of zij oog in oog komt te staan met de Noordzee. Hoe komt dat toch? Waarvoor moeten we de Noordzee eens nader onder de loep nemen!

Op de eerste plaats is de Noordzee groot, heel erg groot. Als we alleen al naar het Nederlandse deel kijken praten we al over meer dan 57.000 km2! Dat is grofweg anderhalf keer de grootte van het vaste land van Nederland. Ook de lengte van de Noordzeekustlijn is indrukwekkend. Namelijk meer dan 350 kilometer. Van deze 350 kilometer is ongeveer 254 kilometer duinen.

Op de tweede plaats: de Noordzee is niet statisch, maar uiterst dynamisch. De oorzaak hiervan is de Atlantische Oceaan. De Atlantische Oceaan is de brenger van warm water richting de Noordzee.

Op derde plaats heeft de Noordzee verschillende dieptes. De Nederlandse Noordzee is heel ‘ondiep’, namelijk 20 meter. In Noorwegen is dat een heel ander verhaal, daar bereikt de Noordzee een diepte van wel 200 meter!

Deze feiten zorgen er onder andere voor dat de Noordzee tot de verbeelding spreek bij heel veel mensen. Dat je er heerlijk kunt onthaasten!