Uiterst goedkope vakantiebungalows in Egmond aan Zee!

Op het moment dat je de keuze maakt om op vakantie te gaan naar Egmond aan Zee, wil je natuurlijk terechtkomen in een geweldige vakantieaccommodatie! Gelukkig beschikt het voormalige vissersdorpje over heel veel prachtige accommodaties! Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een vakantiebungalow te huren in één van de vakantieparken die Egmond aan Zee rijk is! Het voordeel van deze vakantiebungalows is dat ze doorgaans niet zo duur zijn.

Vissersplaatsje

Vandaag de dag ziet het er in Egmond aan Zee zwart van mensen als je er rondloopt. Het is namelijk een zeer populaire toeristische badplaats. Dat is niet altijd zo geweest. Vroeger werd de kost in Egmond aan Zee met de visserij verdiend. Als je heden ten dage door het pittoreske dorpje wandelt, zie je daar nog heel veel sporen van terug.

Kabeljauw

Nu heb je vis en vis in de Noordzee rondzwemmen. Zo is kabeljauw een regelrechte topvis. De meeste mensen zijn dol op het smakelijke visvlees van de kabeljauw. De kabeljauw is geen kleine vis, het zijn zeedieren die heel erg groot kunnen worden. Als je het over hele grote kabeljauwen hebt, spreek je over vissen die meer dan 150 centimeter lang zijn. Maar het gros van de kabeljauwen is beduidend kleiner en meet een gemiddelde lengte van 85 centimeter. De Doggerbank en de Lofoten zijn de gebieden waar je moet zijn als je naar kabeljauw wil vissen. De vis kan overigens op enorme dieptes zitten, wel 200 meter. Je kunt je wel voorstellen dat op zo’n diepte een enorme druk heerst. Kabeljauwen zijn verder echte veelvraten die zich tegoed doen aan onder andere mosselen, vissen, garnalen, kleine krabben en kreeftjes!