Uiterst goedkope vakantieparken in Egmond aan Zee!

Als je op vakantie gaat in een vakantiepark heeft dat iets extra’s! dat geldt ook voor de vakantieparken van Egmond aan Zee. Vaak zijn er veel extra’s voor kinderen zoals zandbakken en speelrekken. Maar ook voor ouders heeft een vakantiepark veel voordelen zoals tennisbanen en zwembaden. Als je voor een vakantiepark in Egmond aan Zee kiest, heb je de keuze uit vakantiehuisjes/vakantiebungalows of kampeerplaatsen. De vakantieaccommodaties op vakantieparken zijn over het algemeen niet duur, zelfs goedkoop!

Noordzee

De Noordzee! Dát is vaak de hoofdmotivatie voor mensen om hun vakantie door te brengen in Egmond aan Zee. De Noordzee is altijd anders en verveeld derhalve nimmer! De kleuren van het zeewater nemen iedere dag en ieder jaargetijde andere tinten aan, hetgeen vaak betoverend op het brein van mensen werkt. De Noordzee is een grote zee waar heel veel scheepvaart plaatsvindt. Het is bovendien een zee die verschillende dieptes kent. Dit varieert van 20 tot 200 meter. Het Noorse deel van de Noordzee is het diepst. Het Nederlandse deel is hierbij vergeleken ‘ondiep’, namelijk maar 20 meter.

Zeezoogdieren

In de Noordzee zwemmen heel veel vissen rond. De vaderlandse beroepsvissers onttrekken jaarlijks massa’s vis aan de Noordzee. De zeezoogdieren die in de Noordzee leven daarentegen hebben niets te vrezen van de vissers. Zij zijn beschermd. In het Nederlandse deel van de Noordzee leven zeehonden, bruinvissen en witsnuitdolfijnen. Vroeger werd er veel op hen gejaagd, maar gelukkig is dat al heel lang verboden. Bruinvissen worden ook wel zeevarkens genoemd. Zij produceren geluid dat lijkt op het geluid dat landvarkens maken!