header image
 

Uitgaan

Het is natuurlijk heel erg aantrekkelijk om na een stranddagje in Egmond aan Zee, des avonds nog de hort op te gaan. Lekker uitgaan en stappen. Ondanks het feit dat Egmond aan Zee geen grote plaats is, er wonen ongeveer vijfduizend mensen, zijn er wel aantrekkelijke uitgaansmogelijkheden te vinden.

 

Pool spelen in Egmond aan Zee is heel leuk

 

Strandpaviljoens 

Egmond aan Zee telt maar liefst zeven verschillende strandpaviljoens. Hier staat het bier, de wijn en alle andere denkbare drankjes klaar. Het is een uiteraard één groot feest om met een drankje in je hand de zon onder te zien gaan in de Noordzee. Tijdens het zomerseizoen wordt er van alles georganiseerd door de strandpaviljoens. Zo worden er dan iedere dag bbq’s ontstoken en wordt heerlijk geroosterd welriekend vlees, kip en vis bereid. Smullen geblazen dus!

De strandpaviljoens van Egmond aan Zee zijn gezegend met lekker zittende loungestoelen en dito kussens waar je heerlijk in kunt wegzakken en chillen. Uiteraard wordt er op de achtergrond goede muziek gedraaid. Dit in combinatie met het magnifieke uitzicht op het strand, de duinen en de Noordzee geeft uiteraard een geweldig gevoel. Als klap op de vuurpijl worden er door sommige strandpaviljoens gedurende het jaar veel strandfeesten georganiseerd. Een strandfeest is nergens mee te vergelijken en helemaal top!

Cafés

Uiteraard zijn er in Egmond aan Zee veel cafés te vinden waar je lekker tot in de late uurtjes kunt doorzakken. Egmond aan Zee is een oud vissersdorpje, dus kroegen zijn er immer geweest. In sommige cafés hangt nog steeds het sfeertje van de visserij en matrozen. Als het in de zomer tot laat licht en warm buiten is, verplaatst het caféleven zich naar de terrassen.

Discotheken, dancings en clubs

Mensen die van dansen houden kunnen met een gerust hart naar Egmond aan Zee togen, in het kustplaatsje zijn namelijk verschillende uitgaansgelegenheden waar je lekker kunt swingen op de muziek. Als je naar de termen discotheek, dancing en club kijkt, ontstaat er wellicht een beetje verwarring. Als een café ook over een dansgelegenheid beschikt, wordt dat vaak een dancing genoemd. Een discotheek die tot in de late uurtjes is geopend, wordt een club genoemd.

Biljart, pool, snooker en darts 

Tegenwoordig bezit ieder plaatsje in Nederland een uitgaanslocatie waar een biljart-, pool-, of snookertafel te vinden is. Daarnaast hangen in de meeste kroegen dartborden waar je met pijltjes kunt gaan gooien. Uiteraard geldt dat ook voor Egmond aan Zee. Als je in Nederland over biljart spreekt, spreek je over het carambolebiljart. Tijdens het carambolebiljart wordt er met drie ballen gespeeld. Het is de bedoeling dat de speelbal de twee andere ballen raakt. Het poolbiljart zag het levenslicht in De States, het snooker daarentegen is typisch Brits. Bij zowel het pool als het snooker is het de bedoeling dat de ballen via de pockets de speeltafel verlaten. Een café is tegenwoordig geen café als er geen dartbord hangt. Het dartspel is het laatste decennium in Nederland super populair geworden.

Evenementen en festivals

In Egmond aan Zee worden het hele jaar door leuke evenementen georganiseerd.

Alkmaar en Schagen

Mensen die tijdens hun verblijf in Egmond aan Zee graag naar de film, het theater of naar een film willen gaan, kunnen het beste togen naar de wat grotere plaatsen in de omgeving van de badplaats zoals Alkmaar en Schagen. Deze plaatsen liggen op een afstand van respectievelijk 12 en 18 kilometer van Egmond aan Zee vandaan.