header image
 

Alkmaar

Egmond aan Zee ligt op 10 kilometer afstand van Alkmaar. Alkmaar behoort tot de grootste steden van Noord-Holland en telt bijna honderdduizend inwoners. Uiteraard zijn er in dé nationale kaasstad van ons land alle uitgaansmogelijkheden voorradig.

 

Alkmaar uitgaan Egmond aan Zee

 

Bioscopen en filmhuizen

JT Alkmaar is de bioscoop van Alkmaar waar Hollywoodfilms worden gedraaid. Filmhuis Alkmaar is het filmhuis van Alkmaar waar filmhuisfilms worden vertoond. Een andere benaming voor filmhuis is overigens filmtheater of arthouse. JT Alkmaar is onderdeel van de JT bioscopenketen. Qua grootte hoeft de JT bioscopenketen in Nederland alleen maar Pathé voor zich te dulden. De JT bioscopenketen is in eenentwintig Nederlandse steden vertegenwoordigd. JT Alkmaar beschikt over een kleine achthonderd stoelen die verspreid zijn over vijf zalen. In Alkmaar en diens directe omgeving staat JT Alkmaar bekend als de Harmonie.

Muziekpodia

Podium Victori is het belangrijkste en populairste poppodium van Alkmaar en diens directe omgeving. Podium Victori werd in 2008 geopend. Iedere week van woensdag tot en met zaterdag ben je van harte welkom in Podium Victori. De deuren gaan dan pas dicht in de late uurtjes.

Theaters

Het grootste theater van Alkmaar is het TAQA Theater De Vest. Het theater ligt in het centrum van de stad aan het Canadaplein. De Alkmaarders spreken doorgaans niet van het Canadaplein, maar van het cultuurplein. Aan het Canadaplein zijn namelijk ook het Stedelijk Museum, Atriance Centrum voor de Kunsten, de Grote Kerk en de Bibliotheek Kennermerwaard gevestigd. Jaarlijks worden in TAQA Theater De Vest meer dan tweehonderd voorstellingen gepresenteerd.

Cafés

Caféliefhebbers kunnen met een gerust hart naar Alkmaar togen, in de Noord-Hollandse plaats zijn namelijk talloze cafés aanwezig. Het gezelligste en populairste plein van Alkmaar is ongetwijfeld het Waagplein. Op mooie zomerse dagen vullen de terrassen van de binnenstad van Alkmaar zich met Alkmaarders en toeristen. De sfeer die dan in de stad hangt is geweldig!

Discotheken, dancings en clubs

Dansliefhebbers komen in Alkmaar ook ruimschoots aan hun trekken. De stad kent verschillende uitgaansgelegenheden waar je op verschillende stijlen van muziek leuke danspasjes kunt maken. Over de termen discotheken, dancings en clubs ontstaat nog weleens verwarring en worden derhalve vaak door elkaar heen gebruikt. Is een café in het bezit van dansgelegenheid, dan spreek men van een dancing. Discotheken die tot in de late uurtjes zijn geopend én waar een exclusieve sfeer hangt, worden clubs genoemd.

Biljart, pool, snooker en darts 

Het biljart-, pool-, en snookerspel is razend populair in heel Nederland. Uiteraard zijn er in Alkmaar verschillende centra waar je deze spelen kunt bedrijven. Iedereen die in Nederland over biljart spreekt, bedoelt feitelijk carambolebiljart. Bij carambolebiljart wordt er met drie ballen gespeeld. Het is dan de bedoeling dat de speelbal de twee andere ballen raakt. Het carambolebiljart kent verschillende vormen zoals driebanden, libre en kaderspelen. In Amerika wordt voornamelijk pool oftewel poolbiljart gespeeld. Het spel is ook in Amerika uitgevonden.

Bowlen

In iedere grote Nederlandse stad zijn bowlingbanen aanwezig, dat geldt uiteraard ook voor Alkmaar. De bowlingbanen van Alkmaar zijn bovendien hypermodern. Voor kinderen is het helemaal een feest om in Alkmaar te gaan bowlen, voor hen worden er speciale disco-bowling-middagen georganiseerd.