header image
 

Bergen

Eén van de aantrekkelijkste Noord-Hollandse kustplaatsjes is zonder enige twijfel Bergen. In deze badplaats wonen meer dan 12.000 mensen. Bergen is een geweldige locatie om uit te gaan.

 

Uitgaan Egmond aan Zee Bergen

 

Bioscopen en filmhuizen

Bioscoop- en filmhuisliefhebbers komen helemaal aan hun trekken in Bergen. De plaatselijke bioscoop/filmhuis luistert naar de naam CineBergen oftewel de Zwarte Schuur. CineBergen is vooral een locatie voor mensen die van filmhuisfilms houden. Maar ook mensen die vooral van de Hollywood-krakers houden kunnen met een gerust hart naar deze bioscoop togen. Dit genre van films staat ook regelmatig op de agenda. Als je met de auto of met het openbaar vervoer naar CineBergen wilt gaan is dat geen probleem. De bioscoop is zeer goed te bereiken. Bovendien is de bioscoop in het bezit van een gratis parkeerterrein.

Muziekpodia

Iedereen die een keertje lekker uit zijn dak wilt gaan, kan het beste bij Café de Taverne naar binnen glippen. Het is een pop- of muziekpodium waar zo nu en dan de grote namen uit de muziekwereld acte de présence geven. Dan moet je onder andere denken aan The Scene, Racoon en Van Dik Hout. Het is ook een locatie waar heel veel livemuziek wordt gespeeld. Uiteraard zijn er ook heel veel mensen die van klassieke muziek houden. Ook dan ben je in Bergen aan het juiste adres. De Ruïnekerk is de plaats waar je dan moet zijn. Deze kerk dateert uit de 15de eeuw en is een geweldige locatie voor een klassiek concert. Gedurende de Tachtigjarige Oorlog kreeg de kerk het zwaar te verduren en ging zelfs de fik erin. Uiteindelijk werd de kerk wel weer hersteld. De Ruïnekerk is in het bezit van een hele goede akoestiek. Dit is uiteraard een prettige eigenschap voor klassieke concerten.