Uitwaaien in de herfst in Egmond aan Zee!

Uitwaaien in de herfst in Egmond aan Zee is één groot feest. Het is namelijk heel erg aantrekkelijk om gedurende het najaar op het Noordzeestrand te bivakkeren. De wind waait door je haren en je raakt betoverd door de kleuren van de wolken en het Noordzeewater. De herfst is ook de tijd dat de planten van kleur gaan verschieten. Dat is ook in Egmond aan Zee goed te zien. In het duinlandschap nemen de planten de mooiste kleuren aan. Het is een feest voor het menselijke oog om daar doorheen te banjeren.

Dynamisch landschap

Het duinlandschap is één van de mooiste landschappen van Nederland. Het is ook een  dynamisch landschap. Het is een gebied waar het water en de wind de vrije loop hebben. Als de wind het op zijn heupen krijgt, zie je het landschap voor je ogen veranderen. Het is ook een leefomgeving voor heel veel verschillende soorten dieren. Eén van die diersoorten is de bosbeekjuffer. Een insect dat zich bij water ophoudt.

Bosbeekjuffer

De bosbeekjuffer heeft vleugels met een spanwijdte die tussen de 60 en 70 millimeter ligt. Eenieder die het beest wil zien vliegen, moet in de maanden mei, juni, juli en augustus buiten zijn. De vleugels van de heren bosbeekjuffer zijn in zijn geheel donkerblauw. Bovendien hebben de vleugels een groenig tot blauwige glans. De dames hebben vleugels met een bruinige glans. De nimf is in het bezit van drie kieuwbladen. De kieuwbladen hebben allemaal dezelfde breedte. Bovendien hebben ze een band die licht getekend is.

Vakantieparken

Egmond aan Zee telt verschillende vakantieparken waar je een heerlijke vakantie kunt vieren.