Unieke 4-persoons strandhuisjes huren in Kijkduin!

De strandhuisjes van Kijkduin zijn prachtig. Midden op het strand zijn ze te vinden en te huren. Wie wil er nou niet op het strand van Kijkduin in een strandhuisje zitten? Zo dicht bij de duinen en zo dicht bij het strand en de Noordzee. Niet alleen op het strand van Kijkduin kun je in een strandhuisje verblijven, dat kan ook op het strand van Julianadorp aan Zee en op het strand van Kamperland. Kijkduin is één van de twee badplaatsen van Den Haag, de andere is uiteraard Scheveningen.

Als je op het strand bent, ben je uiteraard ook dicht bij de Noordzee. Een Noordzee waarin heel veel dieren leven zoals vissen. Eén van die vissoorten is de vorskwab.

Vorskwab

De vorskwab is een bodembewoner en ressorteert onder de kabeljauwachtigen. De vorskwab laat zich zien voor de kusten van Noorwegen, IJsland, de Britse Eilanden, de Golf van Biskaje en de vaderlandse kust. De gemiddelde lengte van de vorskwab is 20 centimeter, maar er zijn ook exemplaren die 30 centimeter kunnen aantikken. De vorstkwab lijkt qua uiterlijk op een kikkervis, maar dan wel een hele grote kikkervis. Op het menu van de vorskwab staan weekdieren, bodemvissen en kreeftachtigen. Doordat de vorstkwab in het bezit is van een gevoelig baarddraad, kan hij heel gemakkelijk prooidieren opsporen. De vorskwab leeft het liefst op een diepte die tussen de 10 en 20 meter zit. Het is een vissoort die alleen leeft en dus niet in scholen voorkomt zoals heel veel andere vissoorten.