Vakantiehuizen voor mindervaliden in Egmond aan Zee!

Heel Nederland staat vol met vakantiehuizen. De vakantieparken schieten als paddenstoelen uit de grond. Vroeger waren de Veluwe en het Drentse-Friese Wold de plekken waar de meeste mensen een vakantiehuis huurden om hun vakantie door te brengen. Tegenwoordig is dat helemaal veranderd. De Noordzeekust is de ‘place to be’. Dan komen twee werelden bij elkaar. Aan de ene kant heb je de projectontwikkelaars die de hele kustregio willen volplempen met vakantiehuisjes. Want voor al die huisjes zijn volop huurders in de markt. Dat geldt zeker ook voor Egmond aan Zee. Aan de andere kant heb je mensen die de natuur koesteren en willen dat er geen vakantiehuisje meer worden bijgebouwd.

Mensen met een beperking

Gelukkig komen er ook steeds meer vakantiehuisjes bij die geschikt zijn voor mensen met een beperking. Vakantiehuisjes voor mindervaliden dus. Deze vakantiehuisjes bezitten alle aanpassingen die noodzakelijk zijn voor mensen met met een beperking. Een ander probleem waar mensen met een beperking tegenaan lopen, is het strand. Als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit, is het strand niet toegankelijk. Maar gelukkig zijn er speciale rolstoelen waardoor het strand toch toegankelijk wordt. Deze rolstoelen bezitten brede banden. Banden die niet wegzakken in het mulle zand.

Tweekleurige metselbij 

In Egmond aan Zee staan niet alleen vakantiehuizen, er leven ook veel verschillende dieren. Eén van die dieren is de tweekleurige metselbij. De tweekleurige metselbij heeft een lengte die tussen de 9 en 11 millimeter ligt. Als je de tweekleurige metselbij wil zien vliegen, moet je in de maanden mei en juni buiten zijn.