Verschillende fietsoplaadpunten in Egmond aan Zee!

Iedereen die een elektrische fiets heeft kan uiteraard niet zonder fietsoplaadpunten. Dat is natuurlijk het grote nadeel van elektrische fietsen, die moeten af en toe ‘getankt’ worden. Gelukkig kan dat in Egmond aan Zee. In dit voormalige vissersplaatsje zijn verschillende fietsoplaadpunten aanwezig. Tegenwoordig zijn de accu’s veel beter dan een paar jaar geleden. Dus het laden gaat veel sneller. Met andere woorden; je hoeft niet zo lang te wachten.

Aantrekkelijke natuur

Als de accu weer geladen is, kan het genieten van de natuur gaan beginnen. En voor een aantrekkelijke natuur ben je in Egmond aan Zee helemaal op het juiste adres. Het duinlandschap is van een hele grote schoonheid. Het is bovendien de natuurlijke habitat van verschillende diersoorten. Eén daarvan is de klokjesdikpoot.

Klokjesdikpoot

De klokjesdikpoot heeft veel weg van de zandbij. In tegenstelling tot de zandbij heeft de klokjesdikpoot geen haarflosje aan diens achterpotenbasis. Het borststuk en de kop van de klokjesdikpoot hebben een bruine kleur en zijn bovendien behaard. Het achterlijf van de klokjesdikpoot is in het bezit van witte haarbandjes die zeer smal zijn. Het achterpuntslijf is opvallend oranjegeel gekleurd. Het mannetje is over diens hele lichaam behaard. De kleur van de beharing varieert van vosrood tot geelbruin. De klokjesdikpoot is geen zeldzame verschijning in Nederland. Het beest laat zich op verschillende plekken zien. Dan moet je onder andere denken aan schraallanden (droog), kapvlakten en in de buurt van zandige wegranden. De klokjesdikpoot is een echte specialist; hij verzamelt nectar en stuifmeel op grasklokjes.

Vakantiehuizen

Egmond aan Zee is een echte toeristische plaats en telt derhalve heel veel vakantiehuizen.