De winkelcentra van Egmond aan Zee!

Mensen doen graag hun boodschappen in een winkelcentrum. Het is gemakkelijk en overzichtelijk. Gelukkig zijn er in Egmond aan Zee verschillende winkelcentra aanwezig waar je alles kunt kopen. Vervolgens is het heel leuk om met de boodschappen een maaltijd te maken in je vakantie-accommodatie. Vroeger waren er alleen maar kleine winkeltjes in Nederland. Op een bepaald moment begon de schaalvergroting toe te slaan. Er kwamen grote winkelketens in de markt. Bovendien brak er een supermarktoorlog uit. Dit was allemaal goed nieuws voor de consumenten. Voor hen werd het steeds goedkoper om boodschappen te gaan doen. Nu is er weer een nieuwe trend gaande. Mensen bestellen steeds meer online. De boodschappen worden gewoon tot aan de deur thuisgebracht.

In Egmond aan Zee is het niet alleen mogelijk om boodschappen te gaan doen. Je kunt er ook gaan genieten van de overweldigende natuur. Een natuur waar van alles groeit en bloeit. Eén van de dieren die je er kunt zien rondfladderen is de akkerparelmoervlinder.

Akkerparelmoervlinder

De akkerparelmoervlinder laat zich het liefst zien in bloemrijke graslanden, struweel en open bossen. Hij houdt zich het liefst op in de buurt van beschaduwde en vochtige plekken. Als de akkerparelmoervlinder eitjes gaat afzetten, zoekt hij naar verschillende soorten viooltjes. De akkerparelmoervlinder zet haar eitjes bovendien één voor één af. De rupsen van de akkerparelmoervlinder gaan de winter halfvolgroeid in. Ze nestelen zich dan in de strooisellaag. Dat is ook de plek waar de verpopping plaatsvindt. Twee tot drie generaties worden er per jaar door de akkerparelmoervlinder voortgebracht. Als je de akkerparelmoervlinder wilt zien fladderen, moet je in de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober buiten zijn.