Winkelcentra in Egmond aan Zee!

Of je nu thuis bent of op vakantie, er zal immer gegeten moeten worden. Dat geldt natuurlijk ook voor de situatie in Egmond aan Zee. Als je op vakantie in Egmond aan Zee bent en je zit in een hotel, wordt er uiteraard voor je gekookt. Maar als je de beschikking hebt over een vakantiewoning, dan moet je zelf aan de bak. Maar koken kan heel erg leuk zijn. Gelukkig zijn er in Egmond aan Zee verschillende winkelcentra aanwezig waar je alles kunt kopen wat je nodig hebt om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om uit te gaan eten. In het Noord-Hollandse kustplaatsje zijn verschillende goede restaurants aanwezig.

In Egmond aan Zee kun je niet alleen lekker eten, je kunt er ook genieten van prachtige vlinders. Eén van die vlinders is de bosrandparelmoervlinder (adippevlinder).

Bosrandparelmoervlinder

De bosrandparelmoervlinder is te vinden langs randen van bossen. Open plekken in het bos zijn voor de bosrandparelmoervlinder ook een aangename plek om te bivakkeren. Overal waar de nectarplanten zich bevinden heeft de bosrandparelmoervlinder het prima naar zijn zin. Er zijn twee vlindersoorten waarmee de bosrandparelmoervlinder zich graag laat zien. Dat zijn de grote parelmoervlinder en de keizersmantel. Als de bosrandparelmoervlinder haar eitjes wil afzetten, zoekt ze de bladeren van viooltjes op. Naast deze bladeren zijn ook boomschorsen gewilde plekken om eitjes af te zetten. Gedurende de winter verblijft de jonge rups nog in de eischaal. In de maand maart breekt de rups uit de eischaal en vreet hij de bladeren van het viooltje op.