Zeer goedkope vakantieappartementen in Egmond aan Zee!

Egmond aan Zee in combinatie met een vakantieappartement is natuurlijk geweldig. Een droom! Als je des ochtens wakker wordt en je schuift de gordijnen aan de kant heb je uitzicht op de Noordzee, hetgeen een wauw-gevoel oplevert. Aan het einde van de dag komt wéér zo’n geluksmomentje; dan zie je de stralende zon in de Noordzee verdwijnen. De kunst is natuurlijk om een vakantieappartementje te boeken waar je niet te veel geld voor betaalt, maar dat is doorgaans in Egmond aan Zee geen probleem! In het voormalige vissersdorpje zijn heel veel zeer goedkope vakantieappartementen te boeken!

Betoverende Noordzee

Waarom worden de meeste mensen zo intens gelukkig van de Noordzee? Laten we eerst eens goed naar de Noordzee kijken!

Het is wel duidelijk dat de Noordzee heel erg groot is. Het Nederlandse deel telt al ruim 57.000 vierkante kilometer! Daarmee is het waterdeel van Nederland bijna anderhalf keer groter dan het landdeel. Als we naar de totale lengte van de Nederlandse Noordzeekustlijn kijken ontstaat ook een machtig getal, namelijk 350 kilometer! 254 kilometer van deze 350 kilometer bestaat ook uit duinen!

In de Noordzee zijn constant stromingen gaande. De oorzaak hiervan is te vinden bij de Atlantische Oceaan. De Atlantische Oceaan is ook de aanvoersbron van warm water naar de Noordzee. De variatie in dieptes van de Noordzee is groot. De diepste delen zijn te vinden bij Noorwegen en de Shetlandeilanden; hier heeft de Noordzee een diepte van meer dan 200 meter. De Nederlandse Noordzee is hiermee vergeleken een kikkerbadje, de dieptemeter stagneert namelijk al bij 20 meter.

Het is derhalve niet verwonderlijk dat de Noordzee erg tot de verbeelding spreekt; bij jong en oud! Als je op het Noordzeestrand bivakkeert glijden even alle zorgen van je schouders af en kun je heerlijk genieten.