Zeer goedkope vakantiebungalows in Egmond aan Zee!

Du moment dat je op vakantie gaat naar Egmond aan Zee moet je ervoor zorgen dat je op een super vakantieaccommodatie terecht komt. In het voormalige vissersdorpje is dat gelukkig totaal geen probleem. Op de verschillende vakantieparken van Egmond aan Zee zijn onder andere zeer fraaie vakantiebungalows te huur. Deze vakantiebungalows zijn gelukkig niet duur. Dus als je niet te veel geld wil uitgeven voor je verblijf in Egmond aan Zee, is het aanbevelenswaardig om een vakantiebungalow te gaan huren!

Als je vandaag de dag in Egmond aan Zee rondloopt, barst het uiteraard van de toeristen. Vroeger was dat niet het geval. Vroeger was Egmond aan Zee een vissersdorpje en trokken de mannen iedere dag de Noordzee op om vissen aan het zoute water te onttrekken. Tegenwoordig verdienen heel veel mensen in Egmond aan Zee de kost met het ontvangen van toeristen.

Kabeljauw

Kabeljauw is één van de meest culinair gewaardeerde vissoorten die er in de Noordzee rondzwemt. Het zijn beesten die enorme proporties kunnen aannemen. Sommige exemplaren schuiven zelfs voorbij het streepje van 150 centimeter, dat zijn echter uitzonderingen. De gemiddelde lengte van kabeljauw is 85 centimeter. Kabeljauw is te herkennen aan zijn witte buik en olijfgroen gekleurde rug! Daarnaast is kabeljauw uitgerust met een lange én onmiskenbare kindraad.

Vissers die het hebben gemunt op kabeljauw, moeten naar de Lofoten en Doggersbank togen. Wat verder opmerkelijk is aan de vis, is de dieptes waarop ze kunnen leven. Dat varieert namelijk tussen de 20 en 200 meter. Op een diepte van 200 meter heerst een hoge druk, een torenhoge druk! Om te kunnen leven, moet een kabeljauw uiteraard ook foerageren. Daartoe staan onder andere mosselen, vissen, garnalen, kleine krabben en kreeftjes op diens menu!