Zeer goedkope vakantieparken in Egmond aan Zee!

Als je op vakantie gaat naar Egmond aan Zee, kun je uiteraard niet op straat of in de duinen gaan overnachten. Ze zult een keuze moeten maken uit de verschillende accommodatiemogelijkheden die het voormalige vissersdorpje te bieden heeft. Eén van de leukste accommodaties die je in Egmond aan Zee kunt vinden, zijn de gezellige vakantieparken! Op de vakantieparken van Egmond aan Zee heb je de keuze uit vakantiehuisjes en kampeerplaatsen. Als je een accommodatie boekt op een vakantiepark in Egmond aan Zee, hoeft dat doorgaans niet veel geld te kosten, vaak is het zelfs goedkoop!

Noordzeekustlandschap

Mensen die op vakantie gaan naar Egmond aan Zee zijn meestel grote liefhebbers van het Noordzeekustlandschap. De Noordzee verveelt uiteraard nooit. De golven rollen iedere dag op een andere manier over het strand en de kleuren van het Noordzeewater werken hypnotiserend op het menselijke brein. De Noordzee is groot en heeft op verschillende plaatsen verschillende dieptes. Zo is het Noorse deel van de Noordzee is het diepst. Als je daar de bodem wil aantikken, moet je eerst zo’n 200 meter water zien te overbruggen. Als je daarentegen in Nederland de bodem van de Noordzee wil zien, gaat dat veel makkelijker; Al na 20 meter komt de bodem in zicht.

Vissen en zeezoogdieren

De Noordzee zit tjokvol met vissen. Ieder jaar worden er ontelbaar veel vissen aan de Noordzee onttrokken door de beroepsvisserij. Waar de vissers niet op willen én mogen vissen zijn de zeezoogdieren die zich in de Noordzee bevinden. Dan praat je over zeehonden, bruinvissen en witsnuitdolfijnen. Dit zijn dieren die vroeger fel bejaagd werden, maar heden ten dage zwaar beschermd worden!