header image
 

Alkmaar

Op 10 kilometer afstand ten zuidoosten van Egmond aan Zee ligt de stad Alkmaar. Het is een stad die veel inwoners heeft, namelijk een kleine honderdduizend. Als je in Egmond aan Zee op vakantie bent, is het een leuk uitje om een dagje naar Alkmaar te gaan. Was het alleen al maar om kennis te maken met de wereldberoemde kaasmarkt van Alkmaar. Dát moet je uiteraard een keertje hebben gezien en hebben meegemaakt!

 

alkmaar kaasmarkt toeristen

 

Alkmaar is uiteraard niet alleen de stad van de beroemde kaasmarkt, ook mensen die van musea houden, komen in deze Noord-Hollandse stad zeker aan hun trekken. In Alkmaar zijn maar liefst vier verschillende musea te bezoeken: Beatlesmuseum, Nationaal Biermuseum de Boom, Stedelijk Museum Alkmaar en het Hollands Kaasmuseum.

Geschiedenis

Alkmaar is een stad met een boeiende geschiedenis. In de geschiedenis van Alkmaar is het jaar 1254 belangrijk. In dat jaar verwierf Alkmaar namelijk haar stadsrechten. Dat gaf de stad nieuwe kansen en mogelijkheden. In Alkmaar zijn heel veel oude gebouwen te bekijken én te bezoeken. Ook shoppers en stappers kunnen heel veel plezier hebben in Alkmaar. De stad puilt uit van de winkels en kroegen. Zeker gedurende de zomer is het dan heel erg gezellig in Alkmaar. Uiteraard zijn er in Alkmaar ook heel veel fantastische restaurants te bezoeken waar je je buikje heerlijk rond kunt eten!

Kaasmarkt

Iedere vrijdagochtend gedurende het toeristenseizoen, dat van april tot september loopt, is de kaasmarkt van Alkmaar te bezoeken tussen 10.00 en 12.00 uur. Het is een populair evenement dat gedurende het seizoen honderdduizenden bezoekers trekt.