header image
 

Geestmerambacht

Op 13 kilometer afstand ten noordoosten van Egmond aan Zee bevindt zich het prachtige recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna. Recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna ligt niet zo ver van Alkmaar af; de nationale kaasstad van ons land. Het is een grote plas water met een oppervlakte van meer dan 220 hectare.

 

 

Recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna is een waar mekka voor mensen die van buitenrecreatie houden. Je kunt in, op en rondom de plas van allerlei dingen gaan ondernemen zoals kitesurfen, windsurfen, zeilen, roeien, mountainbiken, skeeleren, wielrennen, fietsen, wandelen, hardlopen, vissen, vliegeren, paardrijden en zonnen.

Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen

Ook mensen die jonge kinderen hebben, kunnen met een gerust hart naar recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna togen. Het meertje is gezegend met prachtige strandjes waar de kids zich meer dan uitstekend kunnen vermaken. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het recreatiegebied annex natuurgebied. De plas wordt namelijk omzoomd door mooie bossen en rietoevers. Het behoeft geen nadere uitleg dat daar heel veel verschillende dieren op af komen zoals prachtige vogels. Met een slordige 20 meter is de plas behoorlijk diep. Aan de randen van het meer is het echter veel minder diep. Ongeveer 1 meter. Uiteraard is dat een perfecte diepte voor kinderen. Het is wel een beetje te ondiep om te zwemmen voor volwassen mensen. Er is bovendien ook nog een drijvende steiger bij het meertje aanwezig. Dat is natuurlijk een geweldige locatie om in het water te springen en duiken.

Naaktstrand

Daarnaast is er nog een naaktstrand aanwezig bij recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna. Deze bevindt zich bij baai nummer vier. Middels duidelijke borden is het naaktstrand aangegeven.