header image
 

Heerhugowaard

Op 18 kilometer afstand ten noordoosten van Egmond aan Zee bevindt zich Heerhugowaard. Het is een prachtige stad die bovendien ressorteert onder de regio West-Friesland. Hoewel de naam dat niet doet vermoeden, is dat geen regio in de provincie Friesland, maar een deel van de Kop van Noord-Holland. Het is zeer de moeite waard om Heerhugowaard te bezoeken. Het plaatsje heeft interessante bezienswaardigheden.

 

Heerhugowaard

 

Unieke woonwijk

Op de eerste plaats heeft Heerhugowaard een unieke woonwijk binnen haar stadsgrenzen. Het is namelijk een wijk die emissieneutraal is, de grootste van heel Europa zelfs. Deze topprestatie wordt geleverd door de talloze windmolens, zonnepanelen en andere duurzame technieken die in de wijk worden ingezet om aan groene energie te geraken. De wijk draagt de naam ‘stad van de zon’ en genereert zelf meer energie dan dat het consumeert. De wijk wordt begrensd door een prachtig meertje waar verschillende manieren van recreatie mogelijk zijn.

Shoppers

Voor shoppers is Heerhugowaard een waar mekka! Het Noord-Hollandse plaatsje is namelijk in het bezit van een heel groot winkelcentrum dat bovendien helemaal overdekt is. Middenwaard is de naam van dit winkelcentrum, een winkelcentrum waar meer dan honderdvijftig verschillende winkels zijn te bezoeken. In het winkelcentrum kun je ook lekker eten en drinken.

Ontmoetingskerk

Heerhugowaard is ook in het bezit van een prachtige kerk; de Hervormde kerk van Heerhugowaard. Een andere naam voor deze kerk is de Ontmoetingskerk. In 1866 werd besloten om de Ontmoetingskerk te gaan bouwen. Twee architecten stonden aan de wieg van de Ontmoetingskerk; dit waren H.G. Gallay en J. de Haam. In 1871 vond de voltooiing van de bouw van de kerk plaats.