header image
 

Zee Aquarium Bergen aan Zee

Mensen die op vakantie gaan naar Egmond aan Zee komen uiteraard voor de duinen, het strand en de Noordzee. Als je een strandwandeling maakt in het Noord-Hollandse kustplaatsje kun je je nauwelijks voorstellen dat er heel veel dieren in het grijze water van de Noordzee leven.

 

Zee Aquarium Bergen aan Zee

 

Zeehonden 

Heel af en toe zie je dat er een visje boven het wateroppervlakte springt. Vaak doet zo’n vis dat om aan roofvissen te ontkomen. Als je heel veel geluk hebt spot je zelfs een zeehond voor de kust van Egmond aan Zee. Het leeuwendeel van de Nederlandse zeehonden leeft in de wateren van de Waddenzee en de Zeeuwse delta’s, maar ze laten zich ook met vrij grote regelmaat zien langs de hele vaderlandse kust.

Zee Aquarium Bergen aan Zee

Maar uiteraard leven er nog veel meer diersoorten in de Noordzee. Als je daar een goed beeld van wilt hebben, kun je het beste togen naar Bergen aan Zee. Bergen aan Zee ligt op steenworp afstand van Egmond aan Zee. In Bergen aan Zee is het Zee Aquarium Bergen aan Zee te bezoeken. Het is een heel groot aquarium dat bovendien niet aan het subsidie-infuus ligt. Daarnaast bevindt het zich op een heel mooie locatie, vlak in de buurt van de Noordzee.

Internationaal geroemd

Het Zee Aquarium Bergen aan Zee wordt internationaal erg geroemd en heeft zeediersoorten uit alle wereldzeeën in haar collectie. Verder is het heel bijzonder dat je niet alleen naar de zeedieren kunt kijken, je mag sommige dieren ook aanraken. Dit geldt voor roggen! Hetgeen een waanzinnige ervaring is. In totaal bevat het Zee Aquarium Bergen aan Zee vierenveertig verschillende aquaria. In deze aquaria leven duizenden zeedieren waarbij er een onderverdeling is gemaakt van tweehonderddertig soorten.