Zomervakantie in Egmond aan Zee!

Het is aantrekkelijk om het hele jaar door de Nederlandse kust te bezoeken. Wat het weertype ook is, het is immer lekker om uit te waaien op het strand van bijvoorbeeld Egmond aan Zee. In de zomer is het helemaal een feestje om naar Egmond aan Zee te togen, dan voltrekt zich daar het aantrekkelijke strandleven en is iedereen blij en gelukkig. Bij zomerse temperaturen is het natuurlijk ook heel erg lekker om af te koelen in het Noordzeewater.

Vakantie-accommodaties

Egmond aan Zee was vroeger een vissersdorpje, maar tegenwoordig verdienen veel bewoners van Egmond aan Zee hun geld met het toerisme. Iedereen die Egmond aan Zee wil bezoeken, kan een keuze maken uit veel verschillende vakantie-accommodaties. Zoals in heel Nederland leven er in Egmond aan Zee ook heel veel wonderbaarlijke insecten. Eén van die insecten is de aardhommel.

Aardhommel

Aardhommels maken hun nest diep onder de grond. Zo’n nest kan op een diepte zitten van meer dan 1,5 meter. Soms wordt een nest gekraakt. Met kraken wordt bedoeld dat een vreemde koningin het nest binnenkomt en de aanwezige koningin doodt en zo het nest overneemt. Een aardhommelkolonie kan uit meer dan zeshonderd werksters bestaan. Als een aardhommel met zijn vleugels klappert, ontstaat er een positieve elektrische lading over het beest heen. Op het moment dat de aardhommel dan een bloem bezoekt om de nectar mee te nemen, laat hij zo op de bloem een elektrische lading achter. Onderzoek heeft aangetoond dat aardhommels in staat zijn om elektrische signalen op te kunnen pikken. Op dit moment weten wetenschappers nog niet of dit een unieke eigenschap is van aardhommels of dat ook andere insecten deze eigenschap bezitten.