Zonder files naar Egmond aan Zee!

De auto is uiteraard een geweldige uitvinding. Je zit op een stoel en glijdt door het landschap heen, zonder dat dat enige moeite kost. Als je auto rijdt, schakel je ook alle weerselementen uit. Met andere woorden, je zit lekker droog. Echter, wij leven met zeventien miljoen zielen in een piepklein landje, waarbij bovendien heel veel mensen ook in een automobiel rondscheuren. Soms leidt dat tot grote problemen en krijg je te maken met filevorming. Kijk bijvoorbeeld maar eens wat er iedere ochtend en avond op de vaderlandse wegen allemaal gaande is. We staan dan massaal met z’n allen in de file.

Mooi weer 

Ook met mooi weer en gedurende de vakantieperiode is het raak. Met name de wegen die richting de kust lopen, slibben dan helemaal dicht. Als je dan geen airco in je auto hebt, word je gegrild door de koperen ploert die op het dak van de auto aan het beuken is.

Accommodaties

Als je echter naar Egmond aan Zee toogt op een mooie zonnige dag is de kans vrij groot dat je gewoon zonder problemen de kust kunt bereiken zonder eerst te verzanden in een file. Egmond aan Zee is een voormalig vissersdorpje. De sporen daarvan zijn nog volop in Egmond aan Zee te zien. Tegenwoordig wordt de kost op een andere manier verdiend. Het toerisme viert hoogtijdagen in Egmond aan Zee. Er zijn heel veel accommodaties beschikbaar in het kustplaatsje. Egmond aan Zee is gezegend met een prachtige natuur met onder andere fascinerende insecten. Eén van die insectensoorten is de gele tubebij.

Gele tubebij 

De gele tubebij is tegenwoordig helaas een zeldzaamheid in ons landje. De gele tubebij is een zogenaamde koekoeksbij. De gastheer van de gele tubebij is de kleine harsbij. De gele tubebij en de kleine harsbij lijken heel erg veel op elkaar. De gele tubebij is dus een nestparasiet.